Komt u wat vaker met de fiets naar ons?

Als praktijk willen we met u werken aan uw gezondheid. We willen ons  niet alleen richten op de huidige gezondheid, maar ook zorgen dat de gezondheid ook in de toekomst goed zal blijven. 

De veranderingen in het klimaat kunnen we dagelijk in onze omgeving waarnemen. Deze kunnen in de toekomst ook gezondheidsrisico's met zich mee brengen.  We zetten hier als praktijk kleine en grote stappen om te zorgen dat onze impact zo klein mogelijk is. We proberen in de dagelijkse keuzes die we maken ook het klimaat mee te laten wegen. We hebben een dak vol zonnepanelen, zetten de thermostaat een graadje lager en maken bewuste keuzes bij aanschaf van nieuwe spullen voor onze praktijk. Het blijkt dat 1/5 van de CO2 uitstoot die met de huisartsenzorg te maken heeft wordt veroorzaakt door transportbewegingen van patiënten en medewerkers van en naar de praktijk. We hebben u dus nodig om onze impact op het klimaat te verkleinen

Ook kleine stapjes zullen daarbij helpen. Als het mogelijk is zullen daarom we vaker de voorkeur geven aan het maken van visites met de fiets. En we willen u vragen wat vaker met de fiets naar ons te komen. 

Alle kleine beetjes helpen. En het is niet alleen beter voor een gezondere wereld, maar bewegen is ook beter voor je eigen gezondheid!