Afspraak maken

1. Kijk eerst op Thuisarts.nl of Moetiknaardedokter.nl

Heeft u al gekeken op Thuisarts.nl of Moet ik naar de dokter? Niet in alle gevallen is een afspraak met de huisarts noodzakelijk.

 Thuisarts.nl Moet ik naar de dokter?

  

2. Online afspraak inplannen

U kunt online een afspraak inplannen via MijnGezondheid.net of via de app MedGemak. Door de wijzinging van praktijknaam kan het zijn dat u bij MedGemak tegen een foutmelding aanloopt. Door een keer uit te loggen en weer in te loggen zou het probleem verholpen moeten zijn.

Inloggen MijnGezondheid.net Meer informatie en aanmelden

Info over MedGemak

3. U kunt ook telefonisch een afspraak maken

Twijfelt u over de ernst van uw klacht: neem dan telefonisch contact met ons op. Bij medische spoed: kies via het keuzemenu doorkiesnummer 1. Bel in het geval van levensbedreigende situaties altijd 112.

Voor het maken van een afspraak bij uw huisarts kunt u bellen, bij voorkeur tussen 08.00 - 10.00 uur. Elke ochtend en middag wordt er in de praktijk spreekuur gehouden (behalve dinsdagmiddag). Indien nodig kunt u op dezelfde dag terecht, maar mogelijk niet bij de huisarts van uw voorkeur. Om in te kunnen schatten hoeveel tijd voor u ingepland moet worden vraagt de assistente naar de reden van uw komst. Een normaal consult duurt ongeveer 10 minuten. Bij uw behandeling gaan we uit van de huidige wetenschappelijke inzichten, we gebruiken hiervoor onder andere de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap. 

Meer tijd

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. 

Spreekuren voor patiënten met suikerziekte, longaandoeningen, hart- en vaataandoeningen en ouderen

Voor patienten met suikerziekte houdt Talisha de Rouw, diabetesverpleegkundige, spreekuur op dinsdag.

Daarnaast is Jolanda Zaaijer in de praktijk voor de begeleiding van mensen met astma/COPD. Zij voert tevens longfunctiemetingen uit en geeft instructies over het inhaleren van longmedicijnen. Zij begeleidt ook mensen die willen stoppen met roken.

Tenslotte is er ook een spreekuur gericht op reductie van cardiovasculaire aandoeningen. Dit spreekuur wordt ook door Jolanda Zaaijer gedaan.

Voor alle vragen rondom ouderen is Kirsten Kranenburg (praktijkondersteuner ouderen) beschikbaar ook voor een huisbezoek. 

Spreekuur praktijkondersteuner GGZ 

De praktijkondersteuner GGZ biedt mentale ondersteuning direct en dichtbij. De praktijkondersteuner GGZ is er voor iedereen die kampt met psychische problemen, of het risico loopt op deze problemen. Dat geldt ook voor mensen die eerder zijn behandeld en tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben. 

In onze praktijk is hiervoor Anouk Ketelaar (psychologe) werkzaam. Zij biedt o.a. hulp bij depressieve klachten, angst gevoelens, onzekerheid, onverklaarde lichamelijke klachten, rouw en verlies.  Voordelen voor u: geen wachtlijst, uw huisarts blijft nauw betrokken, eigenkracht is uitgangspunt bij behandeling, snelle doorverwijzing als dat nodig is. 

Spreekuur bij de assistente  

De assistentes zijn opgeleid om een aantal taken van uw huisarts over te nemen, zoals het verbinden van wonden, injecties toedienen, uitstrijkjes maken, uitspuiten van oren en het verwijderen van hechtingen. Hiervoor kunt u een afspraak maken. 

Vrouwen kunnen nog wel eens last hebben van blaasontsteking. Als u pijn hebt bij het plassen of heel vaak moet plassen, dan is het verstandig om uw urine te laten onderzoeken. Geef uw urine voor 10 uur 's ochtends af bij de assistente en u kunt meestal aan het eind van de middag al bellen voor de uitslag. Zet wel duidelijk uw naam en geboortedatum op het potje en geef aan welke klachten u ervaart: gebruik de vragenlijst en lever deze samen met uw urine in bij de assistente. 

Vragenlijst blaasontsteking

Wratten

Er is in principe permanent vloeibare stikstof voor het bevriezen van wratten op de praktijk. Mocht een wrat willen laten aanstippen dan kunt u daarvoor een afspraak maken met de assistente.